Veel gestelde vragen over auto import

Een auto kopen in het buitenland en importeren is financieel zeer interessant in vergelijking met het kopen in Nederland. De belangrijkste reden is het kostenvoordeel. Een auto importeren uit Duitsland kan al snel vele euro’s schelen. Ook is het aanbod van gebruikte auto’s in Duitsland vele malen groter dan in Nederland.
Wij krijgen veel vragen over het importeren van auto’s. Veel gestelde vragen zijn:
1Heeft Van den Berg Autoimport import auto’s op voorraad?
Nee, wij hebben geen voorraad geïmporteerde auto's. Alle auto’s die wij importeren doen wij op basis van klantorder.
2Waar kan ik het beste gaan zoeken naar een auto in Duitsland die ik kan laten importeren?
Wij adviseren u te gaan zoeken op www.mobile.de en/of www.autoscout24.de. Als u een auto heeft gevonden die u wilt laten importeren, dan kunt u de advertentie via de aanvraag module van Van den Berg Mobility naar ons toe zenden.
3Kan ik de rest BPM van de import auto berekenen?
Dat is zonder de juiste kennis een zeer lastige berekening. Door de vele wijzigingen in de opbouw en berekeningsmethode van de bruto BPM de afgelopen jaren en de verschillende afschrijvingmethodes (zoals via een afschrijvingstabel, diverse koerslijsten of een tegenbewijsregeling) is er geen standaard rekenmodel waar u gebruik van kunt maken. Uiteraard berekenen wij graag vrijblijvend de BPM voor u.
4Moet ik naast BPM ook BTW betalen bij het importeren van een auto?
Als de BTW niet meer verrekenbaar is op een auto, wij noemen dit een marge-auto, hoeft u geen BTW te betalen over de aanschaf van de import auto. Als de BTW wel verrekenbaar is op een auto, dan kopen wij deze auto exclusief BTW aan en zullen u in Nederland de BTW op de factuur doorbelasten. Echter u hoeft nooit 2x BTW te betalen.
5Volgens mijn dealer heb ik geen garantie op een import-auto? Is dat zo?
Nee, dit is onjuist. Een auto binnen de EU valt onder de gewone fabrieksgarantie. Garantieregelingen zijn Europees vastgelegd. Koopt u een auto waarvan de termijn van de fabrieksgarantie is afgelopen, dan kunt u via Van den Berg Autoimport een garantie afsluiten. Met deze garantie kunt u uw auto laten repareren bij elke officiële dealer in Nederland
6Moet ik zelf een overeenkomst sluiten met de buitenlandse aanbieder?
Nee, u zult in principe een koopovereenkomst met Van den Berg Autoimport afsluiten. Wij gaan namens u de verplichting tot aankoop van de auto in het buitenland aan. Hierdoor kunnen wij het gehele proces van aanschaf, transport, afwikkeling RDW en aangifte van de rest BPM vlot voor u regelen.
7Hoe wordt de aangekochte auto naar Nederland gehaald?
Van den Berg Autoimport verzorgt het transport van de import auto’s altijd in eigen beheer. Alle aangekochte auto’s zullen op onze eigen auto-transporter naar Nederland worden gehaald. Het voordeel van vervoer in eigen beheer is dat de auto bij aankoop direct binnen onze “garage-polis” valt en tot het moment van afleveren verzekerd is.
8Hoe lang duurt het voordat de auto geïmporteerd is en ik in de auto kan gaan rijden?
Voor het gehele traject voor het invoeren van een auto heeft Van den Berg Autoimport ca. 10-15 werkdagen nodig om de auto rijklaar te kunnen afleveren.
Aanvraag